Rijsmonumentale projecten met specifieke aandacht geoptimaliseerd

Natura Artis Magistra Amsterdam

Natura Artis Magistra bestaat sinds 1838

Natura Artis Magistra is de oudste dierentuin van Nederland. De dierentuin is vanaf 1838 in verschillende fasen gebouwd en bezit vele rijksmonumenten. Een groot deel van de gebouwen voldoet niet aan de moderne eisen ten aanzien van dierenwelzijn, logistiek en de bezoekersbeleving. De hoofdarchitect van de zoo is Sprenger von der Lippe. Dit Duitse bureau wordt meestal niet betrokken bij kleinere ontwerpopgaves maar wel als supervisor. Ook historische onderzoeken, technische uitvoering en bouwbegeleiding bij Rijksmonumentale projecten zijn dermate specifiek dat de expertise van Boparai ingezet wordt.

Natura Artis Magistra
Archieffoto van de fazanterie
Natura Artis Magistra
Rode ibis fazanterie

Huisadviseurs

Sinds 2011 is onder andere een voederpaal voor de giraffen gerealiseerd, een onderzoek naar renovatie voor de leeuwenverblijven gedaan, een ontwerp voor de leeuwen buitenruimte gemaakt, historisch onderzoek en renovatie van de fazanterie en de restauratie van de masman-huisjes uitgevoerd. Blijven schakelen en communiceren om de wensen van Artis, Monumentenzorg en de hoofdarchitect op elkaar af te stemmen is een vereiste voor een goede samenwerking. De kunde en flexibiliteit zorgen ervoor dat de projecten met inachtneming van de historische waarden technisch kloppen om daarna in een sluitende planning gegoten te worden.

Natura Artis Magistra
Kinderen bewonderen toekan in fazanterie
Natura Artis Magistra
De gerestaureerde fazanterie
Natura Artis Magistra
Restauratie van het masmanhuisje
Natura Artis Magistra
Het gerestaureerde masmanhuisje

Plezierig en zinnig

De investering in een langdurige relatie door een flexibele en open houding naar alle partijen toe, levert vertrouwen op. De kennis en betrokkenheid die we bij elke opgave tonen, onderstreept het vertrouwen dat Artis in ons heeft. Onze adviserende rol vervullen we graag, want een bijdrage leveren aan het verbeteren en verfraaien van de oudste dierentuin is behalve plezierig ook vol betekenis. Dus het antwoord op de slogan van de website: ‘Wat brengt jou naar Artis?’ moge duidelijk zijn.

Natura Artis Magistra
Archieffoto van het leeuwenverblijf
Natura Artis Magistra
Buitenverblijf leeuw
De gerestaureerde fazanterie
Opgave
Advisering, onderzoek, ontwerp en begeleiding bij lopende projecten.
Opdrachtgever
Natura Artis Magistra
Architectuur
Boparai i.s.m. Sprenger von der Lippe
Periode
Sinds 2011
Programma

Typologie

Type opdracht

Meer weten over dit project?

Neelu Boparai
Architect/eigenaar

+31 (0) 75 – 655 55 55
office@boparai.nl

Deel deze pagina