Een familiebedrijf met 30 jaar geschiedenis

Ons bureau vindt zijn oorsprong in New Delhi India. De grondlegger van het bureau, Guru Boparai, heeft daar zijn opleiding genoten in de Delhi School of Architecture.

1968

Na de opleiding te hebben afgerond is Guru via allerlei omzwervingen uitgekomen in Nederland. We praten over het jaar 1968, een geweldige tijd om jezelf te kunnen ontplooien in een open en gastvrije samenleving. Zijn eerste collega’s maken Guru wegwijs in de Nederlands cultuur en zijn vrienden voor het leven geworden. Guru werkt bij een aantal bekende bureaus en wordt bekend als ‘hotel architect’ in Amsterdam.

1987

In 1987 richt Guru Boparai een eigen bureau op. Boparai Associates Architekten is geboren. Zijn eerste eigen opdracht is het ontwerpen van een 5 sterren hotel aan de Rusland in het centrum van Amsterdam; een prachtige opgave waar het bureau tot op de dag van vandaag nog trots op is. Hotels worden de core business van het bedrijf; Boparai Architekten is jarenlang bekend als het ontwerpbureau voor hotels.

1995

In 1995 rondt Guru’s dochter Neelu Boparai haar studie bouwkunde aan de TU Delft af. Na eerst twee jaar werkervaring te hebben opgedaan in woningbouwprojecten bij een ander bureau wordt zij onderdeel van het team bij Boparai.

1997

Eind 1997 bundelen Guru en Neelu hun krachten om samen met een team van gedreven architecten en bouwkundigen de diepgang van hun projecten te versterken. Neelu zorgt voor de eerste grote Vinex-woningbouwopdracht van het bureau. De woningbouwtak wordt uitgebreid met projecten in met name nieuwbouw in Vinex- en stedelijke vernieuwingslocaties.

2008

De vragen uit de markt veranderen en vanaf 2008 zijn ook transformatie, renovatie en herbestemming van verouderd vastgoed onderdeel van de werkzaamheden van het bureau. De projecten voor Artis en de transformatie van de Batjanschool tot woninggebouw voor muzikanten zijn hier aansprekende voorbeelden van.

30 jaar Boparai

2011

In de loop der jaren komt de dagelijkse leiding bij Neelu te liggen. Als Guru in 2011 formeel afscheid neemt heeft zijn dochter voor het bureau een stevige basis in de verschillende disciplines opgebouwd.

2017

Anno 2017 vieren wij ons 30-jarig bestaan. We kijken terug op een rijke historie maar vooral vooruit naar een mooie toekomst! Er staat een goed team van elf gemotiveerde en ervaren mensen met Neelu als inspirerende ontwerper en teamleider aan het roer. We zijn trots op ons gevarieerde portfolio dat zich bovenal kenmerkt door mooie projecten op bijzondere locaties.

Boparai Associates Architekten
Het team van Boparai Associates Architekten

Meer over het bureau