Succeswijk in Kopenhagen krijgt vervolg

17 november 2014

Holland Park

Succeswijk in Kopenhagen krijgt vervolg in Amsterdam

Grootste kantorentransformatie van Nederland van start

Maar liefst 30 hectare met kantoren aan de rand van Amsterdam transformeert de komende jaren tot de nieuwe, stedelijke woonwijk Holland Park met ruim 3.000 woningen. De sloop van de eerste kantoorgebouwen start op 12 november. Nog in 2015 start de bouw van de eerste woningen.
Qua omvang is Holland Park een voor Nederland ongekende transformatie. 100.000 m2 ongewilde kantoormeters – die nu voor meer dan 90% leeg staan – maken plaats voor een sfeervolle woonwijk met grachten en een park. De omvang van het aantal te slopen vierkante meters kantoorruimte heeft een omvang van ruwweg vijf keer de Amsterdamse Bijenkorf.

Sloop, transformatie en nieuwbouw hand in hand
Holland Park verrijst op Bergwijkpark in Diemen-Zuid, een kantorenwijk uit de jaren zeventig. De locatie ligt direct aan de metrolijn aan de rand van Amsterdam. De nieuwe wijk is de nieuwste woningbouwontwikkeling in de Amsterdamse regio. Holland Park wordt in alle opzichten een aantrekkelijke wijk. Hagelnieuw, met een grote diversiteit aan woningtypes en allerlei voorzieningen en met een mooie balans tussen stedelijkheid, park en intieme grachten. Met woningen vanaf 45m2 kunnen starters op de drukke Amsterdamse woningmarkt ook instappen, maar ook voor gezinnen zijn er woningen in veel formaten beschikbaar. Met een eigen treinstation en een metrostation is Holland Park uitstekend aangesloten op het openbaar vervoer. Direct naast het gewilde Amsterdam-Oost zal Holland Park op zichzelf staan als perfecte plek om te wonen.

Inspiratie uit Kopenhagen
De bekende Nederlandse architect Sjoerd Soeters, bekend om zijn stijlvolle en sfeervolle wijken, maakte het stedenbouwkundig ontwerp voor Holland Park. Onder zijn supervisie werken andere Nederlandse toparchitecten de individuele woningen uit. Een levendige, prettige wijk is belangrijk voor hem: ‘Je eigen appartement moet goed zijn. Mooie buitenruimte, prettig uitzicht, met aantrekkelijke openbare ruimte. Je moet het gevoel hebben dat je ergens bent.’ Soeters, bekend van onder andere het Amsterdamse Java-Eiland, ontwierp recent de wijk Sluseholmen in Kopenhagen. Deze gewilde wijk in de Deense hoofdstad wordt gekenmerkt door individueel herkenbare woonblokken, grote dakterrassen en lichte, natuurlijke elementen en stond model voor Holland Park. Een mooie mix van Dutch en Danish design.

Campus Diemen-Zuid
Initiatiefnemer André Snippe van de ontwikkelingscombinatie is vol vertrouwen in de kwaliteiten van de locatie aan de rand van Amsterdam. ‘We zien dat er in de stad behoefte is aan woningen die kwaliteit en een redelijke prijs combineren. Wie de huidige plek kent, kijkt straks zijn ogen uit als hij hier de nieuwe wijk in aanbouw ziet.’ Nog in 2015 start de bouw van de eerste woningen. Snippe Projecten bouwde eerder 50.000 m² leegstaande kantoren op de nabijgelegen locatie met veel succes om naar de populaire Campus Diemen-Zuid. Deze studentencampus naar Amerikaans model bestaat uit ruim 1000 wooneenheden en was in korte tijd volledig verhuurd. Studenten zijn zeer tevreden over hun nieuwe, ruime woning op een steenworp van Amsterdam. ‘Je hebt hier alles, van tennisbaan tot relaxte koffiebar. Mijn werk bij het Amstelstation, het Oosterpark, restaurantjes op het Beukenplein en Amsterdamse Poort. Het is allemaal op tien minuutjes fietsen,’ aldus een van de Campusstudenten.

Holland Park is een ontwikkeling van Snippe Projecten BV uit Amsterdam in samenwerking met Bouwaccent BV uit Waalre.

Bekijk project

Deel deze pagina