Fraaie verbinding tussen wonen en recreëren in een parkachtige omgeving

Tuinen van Luna

Het plangebied ‘Tuinen van Luna’ is gelegen aan de zuidrand van Heerhugowaard in de wijk Butterhuizen, deze nieuwbouw locatie is globaal gelegen tussen de Westtangent en de N242 nabij de Stad van de Zon en het prachtige recreatie gebied waarin tal van recreatieve- en speelvoorzieningen zijn opgenomen. Tuinen van Luna is de laatste bouwlocatie in Heerhugowaard Zuid.

Met deze wijk wordt een fraaie verbinding gemaakt tussen wonen en recreëren in een parkachtige omgeving dat bestaat uit levensloopbestendige woningen, rijwoningen, 2 onder 1 kap en vrijstaande woningen.

Samen met INBO hebben wij hier 153 woningen mogen ontwerpen. Beide plandelen sluiten harmonieus op elkaar aan.
Het gebied zal bestaan uit 3 woonbuurten. “De Driehoeken”; twee woonclusters met een kenmerkende vorm bij de zuidelijke entree van het woongebied en aan weerszijden van de Gibbon. “De Binnenbuurt”, een tussenliggende buurt omgeven door groen en water. Vanuit de openbare ruimte is er sprake van een sterke oriëntatie op het recreatiegebied. “Het Eiland”,  een wooneiland met een groen karakter omgeven door water.

In deze wijk kan duurzaam en energiezuinig worden gewoond in een parkachtige en waterrijke omgeving.

Kenmerkend voor de architectuur is dat deze buurt als uitstraling het thema ‘Strand’ heeft meegekregen. De toepassing van lichte aardse stenen die met een ‘ton sur ton’ effect zijn toegepast zorgt voor een rustige, lichte en gevarieerde buurt die naadloos aansluit op zijn omgeving.

Opgave
70 grondgebonden woningen
Opdrachtgever
VBM
Aannemer
HSB Bouw
Programma
Typologie
Type opdracht

Meer weten over dit project?

Neelu Boparai
Architect/eigenaar

+31 (0) 75 – 655 55 55
office@boparai.nl

Deel deze pagina