Voormalig garagebedrijf getransformeerd tot kantoor.

The Core Anthony Fokkerweg 15 te Amsterdam

Aan de Anthony Fokkerweg in Amsterdam hebben wij in opdracht een voormalige autogarage volledig geschikt gemaakt om tot kantoor getransformeerd te kunnen worden. Het gebouw ligt in het opkomende Amsterdamse Schinkelgebied direct aan de ringweg A10.

Na vervaardiging van de plannen is in mei 2018 gestart met de grondige verbouwing, waarbij karakteristieke elementen als overheaddeuren en sheddaken bewaard zijn gebleven. De totaaloppervlakte van het object bedraagt circa 6.900 m² BVO verdeeld over drie bouwlagen, waarvan 4.600 m² bestemd is voor kantoor en 1.900 m² gebruikt wordt als parkeergelegenheid op de begane grond en eerste verdieping, welke via een hellingbaan bereikbaar is.

Het kantoorgebouw is in gebruik genomen door CBRE die begin 2019 “The CORE” heeft betrokken. In samenwerking met het designteam van CBRE heeft het gebouw zijn huidige indeling gekregen.

“De manier van werken en de wensen van kantoorgebruikers veranderen. In The CORE faciliteren we het ontwerp van toekomstige werkomgevingen,” aldus Rudolf de Boer, Managing Director bij CBRE. CBRE gaat in The CORE op een intensieve manier samenwerken met haar klanten en medewerkers door de ruimte in verschillende zones in te delen, zo is er een Client Lab en Creative Camp, maar ook een Werkplaats, Focus zone en Café. Het ondernemerschap van medewerkers krijgt daardoor alle ruimte. Daarnaast wordt The CORE volgens de laatste inzichten op het gebied van gezondheid, technologie en duurzaamheid ontworpen. “Door innovaties op deze wijze samen te brengen in één gebouw, willen we mensen inspireren om anders naar vastgoed en kantoorhuisvestiging te kijken”. (aldus Wouter Oosting, werkplekstrateeg bij CBRE)

Het gebouw, waarmee naar zowel een WELL- als een LEED-certificaat is gestreefd, biedt plaats aan driehonderd CBRE-medewerkers.

Opgave
Herbestemming garage tot kantoorpand
Opdrachtgever
Caransa Groep
Fotografie
Tycho Müller, Tycho's Eye Photography & Stijn Poelstra, Stijntijl fotografie
Periode
2019
Programma
Typologie
Type opdracht

Meer weten over dit project?

Neelu Boparai
Architect/eigenaar

+31 (0) 75 – 655 55 55
office@boparai.nl

Deel deze pagina