Buitenkansje

Purmerbuurt Purmerend

Letterlijk een buitenkansje. Gelegen op de rand van Purmerend ligt de Purmerbuurt; in de achtertuin van de golfbaan en aan de overkant van het Purmerbos. Dus niet alleen genieten van het groen in uw eigen achtertuin, maar ook genoeg mogelijkheden in de directe omgeving. Lekker wandelen of fietsen in het bos, of in het weekend even golfen of paardrijden. Het kan allemaal.

 

De woningen in de Purmerbuurt zijn zeer divers. Van rijwoningen tot vrijstaand, maar allemaal voorzien van een eigen tuin. De indeling is zo gemaakt dat er een echt buurtje ontstaat. Zo leef je met elkaar, maar met genoeg privacy voor uw eigen gezin.

 

Kenmerkend is vooral de grote variatie en het open karakter van het plan zoals gebruikelijk bij lintdorpen. Elk type heeft een eigen verschijningsvorm gekregen met verschillen in vorm en richting van de kap, het material en kleurgebruik en de detailering dakranden, dakkapellen en kozijnen.

 

De architectuur heeft een kleinschalige dorpse uitstraling waardoor de verschillende panden niet alleen bij elkaar passen maar ook in een boeren omgeving.

Opgave
30 woningen
Opdrachtgever
HSB Ontwikkeling BV
Oplevering
2020
Programma
Typologie
Type opdracht

Meer weten over dit project?

Neelu Boparai
Architect/eigenaar

+31 (0) 75 – 655 55 55
office@boparai.nl

Deel deze pagina