De chique grande dame van de Heerlijkheid

Parkhotel Bergen

Hoofdentree

In de historische binnenstad van Bergen, gelegen op de hoek van de Stationsstraat en de Breelaan ontwikkelen wij het luxe Parkhotel Bergen. Op de begane grond liggen vergaderzalen en een zeer hoogwaardig restaurant. Daarnaast komt er een delicatessen & wijnbar waarmee de levendigheid op straat nieuw leven wordt ingeblazen.

Stationsstraat
Breelaan

Het hotel is ontworpen als ensemble van panden die passen in de context en dorpse schaal van Bergen. Tussenin bevindt zich een royaal glazen atrium wat de gebouwen met elkaar verbindt, met aan de Stationsstraat de entree en ontvangstruimte voor het hotel.

Wintertuin
Restaurant

Het karakter van de nieuwbouw zal in hoge mate worden bepaald door gedetailleerde metselwerkarchitectuur. De belangrijkste materialen zijn baksteen in warme aardetinten, natuursteen en hout, de dakbedekking zal bestaan uit keramische pannen in donkergrijs. De nieuwe gevels krijgen plekken die ruimte bieden voor kunstuitingen.

Hoek Stationsstraat / Breelaan

De architectuur van het hoofdgebouw is geïnspireerd op de Hollandse badplaatsarchitectuur en heeft als sfeerdrager van het nieuwe hotel veel allure en raffinement in de uitwerking. Toevoegingen zoals de toren op de hoek en de tuitgevel aan de Breelaan accentueren de zichtlijnen en versterken de verticaliteit van het gebouw. De gevels zijn vanuit een verfijnd metselwerkgrid ontworpen waardoor het gebouw een sierlijke monumentale uitstraling krijgt.

Opgave
Sloop-nieuwbouw 5 sterren hotel
Opdrachtgever
Middenmeer Bergen BV
Periode
2020
Programma

Typologie
Type opdracht

Meer weten over dit project?

Neelu Boparai
Architect/eigenaar

+31 (0) 75 – 655 55 55
office@boparai.nl

Deel deze pagina