Gouden Bocht Complex

Het Gouden Bocht complex bestaat uit drie ‘moderne panden’ uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Het Gouden Bocht complex bevindt zich in het hart van de grachtengordel van Amsterdam wat is benoemd als Unesco Wereld erfgoed.

 

De drie panden hebben een bvo van ca. 6.500 m2 merendeels bestaande uit kantoorruimte. Kenmerkend zijn de bestaande stalen ramen in houten kozijnen en de hoogwaardige afwerking aan gevel en dak zoals natuursteen, koper en leien.

Het gevelbeeld en de detaillering moeten gelijk blijven aan de bestaande situatie omdat het complex een beschermd welstandsniveau heeft.

Na het isoleren van de gevels aan de binnenzijde worden ramen en puien vernieuwd. De bestaande stalen ramen worden vervangen door geïsoleerde aluminium kozijnen met driedubbele beglazing, installatietechniek wordt verduurzaamd en per verdieping wordt het inbouwpakket volledig vernieuwd. Samen met de doordachte thermische isolatie en koudebrug onderbrekingen aan de binnenzijde blijft de bestaande uitstraling behouden.

Duurzame maatregelen dus waarbij ca. 70% CO2 reductie en een gasloos gebouw worden gerealiseerd. Het streven is BREEAM In Use ‘Excellent’.

Programma
Typologie
Type opdracht

Meer weten over dit project?

Neelu Boparai
Architect/eigenaar

+31 (0) 75 – 655 55 55
office@boparai.nl

Deel deze pagina