Buiksloterham Amsterdam Noord

Buiksloterham Amsterdam Noord

Op een spannende en robuuste plek aan het water van het Tolhuiskanaal in de Buiksloterham, ontwerpen wij in opdracht van een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap 12 diverse appartementen.

Dit appartementencomplexje is onderdeel van Buiksloterham & Co, gelegen op het voormalig industriegebied aan de dynamische noordelijke IJ-oever, tussen Eye en het NDSM-terrein in Amsterdam. De locatie grenst aan de ene kant aan het Tolhuiskanaal, dat uitkomt op het IJ. Aan de andere kant ligt de Distelweg, waar de pont naar de Pontsteiger/Houthavens aan- en afmeert.

 

In Buiksloterham&Co komen in totaal zo’n 520 woningen. Het aanbod varieert van zelfbouwkavels en marktkavels (CPO) tot koopappartementen en huurwoningen. Wonen en werken gaat hierbij hand in hand: in veel woningen wordt een kantoor- of werkruimte gerealiseerd en ook in de woongebouwen vind je straks diverse bedrijfsruimten.

Buiksloterham&Co is de eerste circulaire wijk van Amsterdam en maakt deel uit van het ‘Living Lab’. Hier wordt gezocht naar nieuwe manieren van samenleven en werken, met circulariteit als uitgangspunt. Zo zijn de toiletten aangesloten op een innovatief vacuĆ¼msysteem, kun je je was (laten) doen in de gemeenschappelijke wasmachineruimtes en staat het opnieuw gebruiken van materialen, energie en water voorop. Buiksloterham&Co is dus een slim en duurzaam gebied.

Opgave
12 appartementen in diverse uitvoeringen
Opdrachtgever
Vastgoedinbeweging iov CPO Buiksloterham
Periode
2018
Programma

Typologie
Type opdracht

Meer weten over dit project?

Neelu Boparai
Architect/eigenaar

+31 (0) 75 – 655 55 55
office@boparai.nl

Deel deze pagina