Hotel Bleijenburg op loopafstand van het Binnenhof

8 mei 2023

Onlangs is de sloop van het verlaten en gedateerde kantoorpand op de hoek van Bleijenburg en de Casuariestraat in het centrum van Den Haag afgerond. Op deze prachtige locatie komt het Hotel Bleijenburg waarvoor wij het ontwerp hebben mogen maken.

 

De bestaande klassieke omgeving vraagt om een passende invulling met een rijke plint die levendigheid geeft op deze centrale plek in de stad. Er is gekozen voor een rustige, rijk gedetailleerde baksteenarchitectuur voorzien van veel glas om maximale transparantie te bewerkstelligen.

 

Het hotel wordt uitgevoerd in vijf bouwlagen met dakopbouw, in totaal ca. 18 meter hoog. Het hotel zal in totaal ruimte bieden aan 88 kamers, allen met een kwalitatief hoogwaardig interieur. Door het toepassen van een helder grid ontstaat een robuust gebouw dat zijn plaats op een natuurlijke wijze in dit deel van de stad inneemt. De ingetogen invulling heeft als doel om een tijdloos beeld aan te nemen.

 

De buurt staat bekend om zijn gezellige smalle straten waar veel te doen is. Met restaurants op steenworp afstand, het Nationale Theater om de hoek en op loopafstand van het Binnenhof. De binnenstedelijke situatie in het hart van Den Haag maakt het een complex project. Wat zullen we trots zijn als het hotel straks zijn natuurlijke, vanzelfsprekende plek, hier inneemt.

Deel deze pagina