Van kantoorpand tot hotel

Hotel Bleijenburg Den Haag

Op de hoek Bleijenburg / Casuariestraat in het centrum van Den Haag staat momenteel een verlaten en gedateerd kantoorpand. Jammer, want deze locatie dient vanaf het Ministerie van Financiën als een van de ingangen naar het centrum richting het Binnenhof.

De historisch omgeving vraagt om een passende invulling met een levendige plint die levendigheid geeft op deze centrale plek in de stad. Om het nieuwe gebouw naadloos in haar omgeving op te laten gaan, is er gekozen voor een rustige, rijk gedetailleerde baksteenarchitectuur voorzien van veel glas om maximale transparantie te bewerkstelligen. Door het toepassen van een helder grid ontstaat een robuust gebouw dat zijn plaats op een natuurlijke wijze inneemt. De ingetogen invulling heeft als doel om een tijdloos beeld aan te nemen.

Op de begane grond is de entree te vinden met een restaurant waarin de receptie voor het hotel op nonchalante wijze een plek inneemt.  Met een kopje koffie in de hand vindt de check-in plaats. Het hotel voorziet in circa 87 kamers die allemaal een  kwalitatief hoogwaardig interieur krijgen.

Opgave
Herbestemming kantoorpand tot hotel
Opdrachtgever
Fresch Real Estate BV
Periode
2019
Programma

Typologie
Type opdracht

Meer weten over dit project?

Neelu Boparai
Architect/eigenaar

+31 (0) 75 – 655 55 55
office@boparai.nl

Deel deze pagina